Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänstern vill växa

Vänsterpartiet i Säters kommun vill växa och försöker locka nya medlemmar genom att träffa Säterborna i "Vänsterhörnet".
– Det är viktigt att människor i alla åldrar engagerar sig politiskt, säger Mikael Gustavsson, ordförande för Vänsterpartiet i Säter.

Varannan vecka, nästan året om, försöker Vänsterpartiet att träffa Säterborna ute vid "Vänsterhörnan", i korsningen Gränsgatan och Vasagatan.

– Det är väldigt roligt att vara ute så här. Vi har tillstånd att stå här varje vecka, men det blir ungefär varannan vecka eftersom vi är så få inom partiet att vi inte hinner stå här varje vecka. Det blir dock inte så många tillfällen under vintern, då är vi mest ute vid speciella tillfällen, berättar Fia Wikström, sekreterare för Vänsterpartiet i Säter.

Vid mötena med väljarna blir det diskussioner om allt mellan himmel och jord.

– Vi diskuterar allt möjligt. Det är viktigt att lyssna på vad folk har att säga. De allra flesta som går förbi här är positiva till att träffa oss, säger Mickael Gustavsson.

– I dag (läs i lördags) har vi diskuterat mycket om utvecklingen av närmiljön, bland annat gatufrågor. Förra gången blev det diskussioner om världsekonomin. Det blir väldigt högt och lågt, säger Fia Wikström.

Som så många andra partier söker Vänsterpartiet efter nya medlemmar.

– Vi är för få i dagsläget och behöver få fler som engagerar sig, speciellt behöver vi fler ungdomar i politiken. Men det vill nog alla partier i Säter, tror Fia Wikström.

– Huvudsaken är att folk engagerar sig. Det är viktigt att människor i alla åldrar engagerar sig politiskt så att vi får en bredd, säger Mikael Gustavsson.

I dag, måndag, håller Vänsterpartiet ett öppet månadsmöte på restaurang Athena. Den nye kommunchefen Stefan Lundqvist kommer att gästa mötet.