Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbros studenter gick på bal i Kulturhuset

/

Nu har årets studentbal i Vansbro gått av stapeln. Drygt 70 elever med sina partners var med under middagen, som bjöd på både trerätters måltid, tal, telegram, sång och musik.
– Allt har gått enligt planerna, konstaterade balens huvudansvarige, My Lissmors.

Annons

När klockan slog 18.07 på fredagskvällen ljöd starten för årets studentbal i Kulturhuset i Vansbro. Eleverna och deras partners fick därefter gå och sätta sig vid de vackert dukade borden med bordsplacering. Kvällens toastmaster och toastmistress var Kalle Björklund och Cayenne Cranning, lärare vid Vansbro utbildningscenter, under kvällen ansvarade de för de tal och telegram som lästes upp.

Under tiden som balgästerna åt förrätten bestående av en kräftskagenterrin med laxrom och en örtsallad med örtolja genljöd tonerna från trubaduren Robin Brorsson och hans gitarr från scenen. De låtar han spelade och sjöng var bland annat covers på sånger av John Mayer, Lisa Ekdahl och Cornelis Vreeswijk.

Arrangör för studenternas bal var i huvudsak My Lissmors som startade UF-företaget Labym UF i syfte att ordna så att det överhuvudtaget skulle bli en bal för årets studenter. Men det var inte bara Labym UF som gjorde kvällen möjlig, enligt My själv så hjälpte alla treor till att förverkliga kvällen genom att bland annat sälja polkagrisar, godis och annonser till studenttidningen.

- Vi har kämpat tillsammans med Kulturhusets ägare Yasin Gyltepe och Annika Fornell vilket har fungerat jätte bra. De har lyssnat på våra idéer och tagit till sig av våra förslag, vi är jätte nöjda, berättar My Lissmors.

Under kvällen fanns även sju servitörer och servitriser på plats som serverade maten som personalen från en restaurang i Leksand, kvällen till ära hade lagat.

När gästerna slutligen avnjutit både varmrätten, desserten, tal från lärare och elever, telegram och sångnummer utsågs kvällens kung och drottning, som röstats fram av balgästerna. Kvällens kung blev Christoffer Jons från Uppsälje och vid sin sida fick han kvällens arrangör, My Lissmors från Skålö.

- Det här hade jag inte väntat mig, det var väldigt överraskande och naturligtvis roligt. Det visar ju att man gjort ett gott intryck på folk, säger Christoffer Jons.

Även My kände sig överväldigad till att få utmärkelsen;

- Viss är jag chockad men samtidigt så är jag överlycklig att alla är så tacksamma för det jag gjort, det känns riktigt bra, avslutar My Lissmors.

Annons