Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbros nya aktivitetspark invigdes

Med en förhoppning om att alla tillsammans ska vara rädda om, använda och se efter den nya aktivitetsparken, invigde kommunalrådet Stina Munters (C) parken längs Järnvägsgatan i lördags.

INSÄNT. Ett hundratal personer ville vara med och fira när den nya aktivitetsparken i Vansbro skulle invigas på lördagsförmiddagen.

Stina Munters berättade kort om parkens historia och att den funnits med i planerna under lång tid.

– Gångarna som ni ser här i parken är inspirerade av och ser till viss del ut som gångarna gjorde i parken förr i tiden. Vi har tyckt att det känns roligt att försöka få till en liknande stil.

För att knyta an till Vansbros timmerflottningshistoria och för att passa in i omgivningarna, är parkens utrustning byggd i trä, istället för exempelvis färgglad plast. Och för att väva samman parken med Vansbros järnvägshistoria finns bland annat ett leksakståg.

– Här hoppas vi att generationer ska kunna mötas och trivas tillsammans, sa Stina Munters, innan hon uppmanade alla invånare att tillsammans vara rädda om och se efter vår nya park.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel