Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbros Fritidsbank är föregångare i Dalarna

Dalarnas Idrottsförbund arbetar med ett projekt där målet är att få igång fler Fritidsbanker i Dalarna. Vansbro kommuns eget sport- och fritidsbibliotek,som är den enda etablerade Fritidsbanken i Dalarna i dagsläget, fick nyligen besök från projektledaren för Fritidsbanken Dalarna, Tobias Hedwall, som ville prata nuläge och framtid.

Annons

Fritidsbanken håller öppet i lokalen på Vasagatan 1/Järnvägsgatan på tisdagar klockan 13.00-16.00 och torsdagar klockan 13.00-17.00. Lokalen ligger vägg i vägg med Mötesplatsen i Vansbro.

Med på mötet med Tobias Hedwall, och berättade om den lokala verksamheten, var MiaJohansson och Elin Israelsson från integrationsenheten i Vansbro kommun, samt platsansvarige Tony Johansson och Mikael Andersson som arbetar på Fritidsbanken.

- Det känns jätteroligt att vi med Fritidsbanken i Vansbro får föregå som gott exempel. Verksamheten fungerar väl, och nu önskar vi bara få in mer vår- ochsommarbetonad utrustning. Har du saker som exempelvis fotbollsskor/utrustning, inlines, cykelhjälmar, racketar, bollar, fiskeutrustning, flytvästar, skateboards, kickbikes, kubbspel eller liknande liggande, hör av dig, säger Mia Johansson.

Andra alternativ om du vill komma i kontakt med Fritidsbanken för att kunna skänkasaker, är att besöka fritidsbanken.se, eller att göra ett fysiskt besök på Fritidsbanken i Vansbro under öppettiderna.