Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbros fantastiska flickor

Vansbro AIK måste vara Dalarnas framgångsrikaste fotbollsklubb vad gäller dam- och flickfotboll. Fyra lag i seriespel och samtliga fyra lag slutade som seriesegare!
– Något likande tror jag tidigare aldrig hänt i klubbens historia, säger Fredrik Hallqvist som är ungdomsansvarig i Vansbro AIK.

Ifjol vann Vansbros damlag sin serie, men laget valde att stanna kvar i serien utan att ta klivet uppåt i seriesystemet.

– Vi hade då ett ungt damlag och tyckte det var rätt att ta det lugnt, säger Fredrik Hallqvist.

Nu vann damerna åter sin serie och inför nästa säsong pekar mycket på att det redan unga laget blir än yngre.

– Vi ska stämma av hur vi ska göra till nästa år, men nu talar nog mycket för att vi ändå går upp till en högre serie, säger Fredrik.

En blomma gör ingen sommar, men i Vansbro blommar det för fullt när det gäller damfotboll. Damlaget vann division fem, ett flicklag van division två och ett tredje flicklag vann division tre, niomanna medan det fjärde flicklaget vann division sex, sjumanna.

– Det har gått bra för tjejerna under flera år men det här blir svårt att överträffa, skrattar Fredrik.

Samtidigt som Vansbros damer och flickor vinner sina serier så är herrarna klara för kval till division tre, så det är inte bara damerna som kan i Vansbro, även om deras bredd är väldigt imponerande.