Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbroproggare med skivkontrakt

Annons

Introitus förra skiva Fantasy gav de ut själva för två år sedan och den bestod mest av keyboardisten Mats Benders samlade kompositioner som kunde dateras ända tillbaks till 70-talet. När sjumannabandet beslöt sig för att spela in nytt material så blev det istället mycket mer av ett samarbete som inkluderade alla medlemmar. Det gick så bra att ett skivkontrakt landade framför näsan på dem.

- Vi trodde ju att den dokumentation av äldre låtar som vi gjorde på förra skivan var en sak, sen skulle vi göra en till skiva och därefter visste vi inte hur vi skulle ta det vidare. Vi visste inte heller hur vi skulle distribuera skivan när privatpersoner ville ha skivan. Då fick vi kontakt med en distributör i Malmö som tog hand om den och då började det hända saker. Då hörde Progress Records av sig och ville ge ut oss, säger Anna Jobs Bender som är huvudsångare och textförfattare i Introitus.

Progress Records är ett litet svenskt skivbolag som ger ut en handfull andra band som rör sig i samma musikaliska sfär som Introitus. Det handlar om den progressiva rockmusik där brittiska band som Pink Floyd, Genesis och Yes hör till pionjärerna. Nya skivan som skulle ha släppts av dom själva kommer nu att ges ut av skivbolaget till hösten. Då är förhoppningen också att få komma ut och spela i Europa.

- Ja, vi vill ut och spela. Jag tror att bortsett från några spelningar i Sverige så finns de stora progressiva festivalerna på kontinenten i länder som Tyskland, Holland och Frankrike. Vi vet ju också att vi säljer skivor i USA och det vore ju en dröm att få åka dit, säger Anna.

En intressant detalj med Introitus är att en majoritet av de sju medlemmarna består av hela familjen Bender från Vansbro samt tre musicerande bekanta. Något som dock inte har gett upphov till några komplikationer inom bandet, säger Anna.

- Det funkar jättebra, vi har alltid musicerat ihop med våra barn. Men dom har ju sina egna musikaliska projekt vid sidan av också. Så de är absolut inte så att de är tvingade att vara med, men de tycker att det är roligt.

Vad kommer ni bjuda på under Vansbrosimmet?

- Det blir två nya låtar och sen blir det gammal skåpmat från förra albumet.