Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbroförare i krasch med hyrd värstingbil

Det roliga tog slut innan det ens hade hunnit börja.
Det blev ingen start för Vansbros Hasse Gustafsson i SM-deltävlingen South Swedish Rally.
Han har nämligen kraschat med sin hyrda Ford Fiesta WRC.

Annons

Det hände innan tävlingen drog i gång i går med starten i Tingsryd. I torsdags testade Hasse Gustafsson däck utanför Växjö när han, efter en sladd, slog i en sten och rullade två varv med bilen.

– Det var det värsta som kunde hända. Jag är så besviken, så jag vet inte vad. Jag ville bara hem och gömma mig, säger Hasse Gustafsson till rallysm.se.

De vitalare delarna på bilen klarade sig, däremot tog bakänden en hel del stryk.

Den bil han hyrt har körts av Mikko Hirvonen i några VM-tävlingar. Tanken är att han ska köra den i årets SM-serie för att skaffa sig erfarenhet. Sedan är siktet inställt på SM nästa säsong och då ska han satsa fullt ut vilket bland annat innebär en start i Svenska rallyt.

Trots rullningen har han inte gett upp de planerna.

– Ambitionen är att vi ska komma tillbaka och vi har ju trots allt lite tid på oss till nästa SM-tävling också.

Efter fredagens sju sträckor i South Swedish rally var Thomas Thunström, Ludvika, bäste dalaförare med en 13:e plats totalt och en sjundeplats i klassen, fyrhjulsdrivet otrimmat.

Robin Friberg, också han från Ludvika, tvingades bryta redan på den första sträckan. Han slog i en sten och tappade ett framhjul. Ett öde som han delade med Pontus Tidemand, som ledde rallyt efter tre sträckor, men som bröt på grund av punktering senare.

Totalledare inför fortsättningen i dag är Skodaföraren Per-Arne Sääv före Mats Jonsson och Jimmy Joge.