Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbroborna Sandra Danielsson och Erik Granberg har utsetts till Vansbrosimningens kranskulla och kransmas

Artikel 1 av 2
Vansbrosimningen 2016
Visa alla artiklar

– Det är ett prestigefyllt uppdrag och vi anser att bådeSandra och Erik är mycket goda ambassadörer för rollen, säger Jan Palander, generalsekreterare vid Vansbrosimningen.

Annons

Det blir två medlemmar från Vansbro AIK Fotboll som ska ta emot simmare vidmålet senare i sommar. Sandra Danielsson, 21 år, blir den 58:e kranskullan iordningen och är engagerad som styrelseledamot och assisterande tränare fördamlaget i Vansbro AIK Fotboll. Hon är också grundare av Vansbro AIK Ishockeysdamlag, tillika lagkapten, damlagsansvarig och ledare. Erik Granberg, 21 år,som blir den 24:e kransmasen i ordningen, spelar i Vansbro AIK Fotboll och ärtränare för ett flicklag tillsammans med Ellen Jansson, som för övrigt varkranskulla år 2014.

– Det är en ära. Det är en fin titel som tyder på att man gjort något bra,säger Sandra Danielsson.

– Jag känner mig ärad att få vara kransmas förVansbrosimningen. Det är extra roligt att få göra detta tillsammans med Sandraeftersom vi har gjort mycket annat tillsammans, berättar Erik Granberg.

Den officiella kröningen sker i samband med Kick-off förfunktionärerna den 7 juli på Vansbrosimningens arena. Efter det väntar trehektiska dagar med simmarhelgens tävlingar.

– Det är roligt när det händer något utöver det vanliga ililla Vansbro, det kommer hit mycket människor och man blir glad när det är livatpå orten, säger Sandra.

Sandra Danielsson och Erik Granberg är årets kranskulla och kransmas i Vansbrosimningen.