Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Youtube-festival ska locka unga

/
  • Förstaårsgymnasisterna Malin Blixt och Linnéa Brändholm från Teatergruppen på Kulturhuset anordnar i mellandagarna en Youtube-festival för ungdomarna i Vansbro kommun.

Några eldsjälar, ett par datorer och en stor filmduk.
Där har ni komponenterna till Kulturhusets satsning på en unik Youtube-festival.
– Det lät som en bra idé vi ville testa att genomföra, säger arrangörerna Malin Blixt och Linnéa Brändholm.

Annons

Julfriden till trots är det bråda dagar vid Kulturhuset i Vansbro. Nyligen inleddes uppladdningen för nästa års Företagsrock och den kampanj som ska ge lokalerna nya möbler och i mellandagarna, 30/12, kommer ett ungdomsdisco att hållas för barn från låg- och mellanstadiet.

Men det kommer även att finnas något för de lite äldre ungdomarna i högstadiet och gymnasiet. Det ser Malin Blixt och Linnéa Brändholm från Järna till. På onsdag, 28/12, anordnar man nämligen en Youtube-festival.

– Det kommer att finnas två datorer och en projektor. Sen får man söka fram sina favoriter på Youtube och spela upp dem på en bioduk. Tanken är att besökarna i slutet av kvällen får rösta fram vilka klipp som varit bäst och sämst. Yasin Gültepe och Annika Fornell (från Kulturhuset) kom med idén och det lät intressant att testa på, säger Linnéa Brändholm.

Tillsammans med Malin Blixt är hon en del av Kulturhusets Teatergrupp som i framtiden hoppas kunna sätta upp föreställningar i lokalen. Youtube-festivalen är den första i sitt slag som duon är med och arrangerar. Evenemanget är gratis och möjligheter att köpa korv och pizza kommer att finnas.

– Förhoppningsvis kommer det mycket folk så att det kan bli en fortsättning även nästa år.

Mer läsning

Annons