Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vansbro kommun nominerade till Svenska Barnidrotttspriset 2017

För fem år sedan instiftade idrottsläkaren Klas Östberg Svenska Barnidrottspriset.
En av de nominerade till vinnare av årets pris är Vansbro kommun och kommunalrådet Stina Munters(C).
Nomineringen har sin grund i kommunens föreningspaket (Föreningsmiljonen) med satsningar på det lokala föreningslivets insatser för barn och unga.

Annons

Svenska Barnidrottspriset delas i år ut för femte gången av nätverket Svensk Barn-och ungdomsidrott. Priset och nätverkets grundare är Klas Östberg, en av landets mest erfarna idrottsläkare. Han har arbetat för den svenska OS truppen vid flera olympiader och dessutom varit landslagsläkare för de svenska skidskyttarna under många år. Syftet med priset är att uppmuntra barnidrott med ett tydligt barnperspektiv och ska ges till den eller dem som på ett inspirerande sätt stått upp för barns rättigheter i idrotten.

- Mitt stora engagemang startade 2011 då missförhållanden inom barn-och ungdomsidrott uppdagades, säger Klas Östberg.

Genom det ideella och obundna nätverket han han skapat ett viktigt debattforum som verkar för att barnkonventionen ska efterlevas och fastställas inom svensk barn-och ungdomsidrott.

Motivering för att Vansbro kommun ska bli årets pristagare är" kommunen har på ett konkret sätt visat hur de kan aktivera ungdomar för att förbättra folkhälsan".

Den så kallade Föreningsmiljonen finansieras av de statliga integrationsmedel som tilldelats Vansbro kommun och innehåller flera delar. Det handlar om en fritidscheck på 500 kronor per folkbokfört barn mellan 0-18 år och en föreningspott om 250 000 kronor där föreningar och studieförbund kunnat söka medel för att genomföra nyskapande verksamhet. Nu i vår öppnar man även ett Sportotek där man kan låna sportutrustning enligt samma princip som man lånar böcker på bibliotek.

En jury bestående av Björn Ferry, Anna Haag och Emil Jönsson har nu till uppgift att välja ut en vinnare av alla nominerade. En av alla nominerade är till exempel Zlatan Ibrahimovis.

I år kommer priset att delas ut den 18 juni på Stockholm stadion.

- Det handlar inte om att man får några stora pengar utan det är mest äran och ett pris som min fru gjort. Vi ser alla barn och nominerade som vinnare, tillägger Klas Östberg.

Mer läsning

Annons