Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tondöv Rydberg inleder teatervår

/
  • Tomas von Brömssen och Eva Rydberg spelar mot varandra i föreställningen Obesvarad kärlek den 9 februari i Vansbro teater.

Obesvarad kärlek kickar i gång teatervåren i Vansbro.
Eva Rydberg spelar den tondöva operasångerskan Florence Foster Jenkins – Tomas von Brömssen hennes manager.
– Känslan är att Eva passar väldigt bra i den här rollen, säger Monica Danielsson från teaterföreningen.

Annons

Vansbro teaterförening fortsätter att lansera uppsättningar från riksteatern. Ett späckat vårprogram med allt från komedi och barnteater till opera inleds i februari med två av svensk teaters mest folkkära artister.

Eva Rydberg, 68, och Tomas von Brömssen, 68, spelar mot varandra i föreställningen Obesvarad kärlek den 9 februari.

– Vårt uppdrag som förening är att erbjuda bredd, för att tilltala så många människor som möjligt, och det är alltid extra roligt att kunna bjuda på föreställningar med så här stora skådespelare, säger Monica Danielsson från Vansbro teaterförening.

Obesvarad kärlek bygger på en verklig händelse från 1900-talets början då den tondöva miljonärskan Florence Foster Jenkins (Eva Rydberg) uppfyller sin dröm om att bli operasångerska – sina usla odds till trots. I pjäsen minns hennes ackompanjatör Cosme McMoon (Tomas von Brömssen) hur han tog sig an den okunniga "sångerskan" och berättar hennes historia.

Jenkins och McMonns bisarra partnerskap blev snabbt en snackis i 1930-talets New York där de nådde en kultstatus som kulminerade 1944 under en utsåld föreställning i klassiska Carnegie Hall.

– Eva Rydberg som en tondöv operasångerska, jag kan tänka mig att hon passar i den rollen utmärkt med hennes sätt att agera på scenen, säger Monica Danielsson som själv kan intyga Florence Foster Jenkins musikaliska uselhet:

– Eftersom Florence hade så mycket pengar kunde ingen neka henne från att spela in skivor. Vi ur teaterföreningen fick höra hennes inspelningar och det var gräsligt. Alla vek sig i skratt på slutet.

Mer läsning

Annons