Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succémusikal gav mersmak och klirr i kassan

De fyra föreställningarna av musikalen "Blodigt Allvar- en musikal med bett" på Teatern i Vansbro blev en riktig publiksuccé.
På tisdagskvällen kunde musikalens skapare Anna och Johanna Bender överlämna 10 000 kronor till Naturskyddsföreningen i Vansbro.
Även föreningen Skydda Skogen och Studiefrämjandets miljöprojeket får 10 000 kronor vardera.

Annons

Naturskyddsföreningens ordförande Anders Munters fick ta emot ett välkomme tillskott i föreningskassan av Anna J Bender. .

- Det är så klart väldigt roligt att musikalen fick bra respons och att det gav ett så bra överskott, säger Anna J Bender.

I genomsnitt hade man 250 besökare på de tre allmänna föreställningarna och en skolföreställning.

Hon berättar att hon och Johanna Bender jobbat och spånat kring en musikal med ett viktigt budskap i över ett och ett halvt år. Förra sommaren började de att skriva och i november började repetitionerna för de 40 mer eller mindre handplockade skådespelarna/aktörerna/musikerna och scenarbetarna i musikalen. Det hela mynnade ut i en lustfylld musikal om skogsväsen och monster som kämpar för att rädda sin miljö. Allt kretsar kring hotell Moder jord i Demonia.

- Det är många kärleksförvecklingar, sång och dans, men i grunden finns blodigt allvarligt budskap, säger Anna Bender.

Hon är minst sagt imponerad av hela ensemblen som hon menar bidragit starkt till att föreställningarna lyft.

Skådespelarna Anders Sandström och Solveig Wallenberg tillsammans med Johanna Bender och Anna J Bender var inbjudna till Naturskyddsföreningens sammanträde i Järna.

Hur framtiden ser ut för musikalen kan hon inte förutspå, mer än att det på begäran blir en eller två föreställningar i Vansbro i april nästa år. En kassa som stärkts efter att i stort sett varit tom, har även gett råg i ryggen.

- Det är klart att vi vill ut och spela på andra ställen. Men vi får se vart det här leder då det krävs stora scener och en hel del för att samla vår stora ensemble, tillägger Anna J Bender.

- Vi tackar och lovar att vi i Naturskyddsföreningen med över 220 000 medlemmar i Sverige ska göra allt vi kan för att skydda gammelskog och biologisk mångfald. Vi har dock ingen Dracula att sätta in, tillade Gunilla Munters från Naturskyddsföreningen i Vansbro när hon tackade för tillskottet i föreningskassan.

-

Mer läsning

Annons