Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora snöhögar en trafikfara

/
  • Såväl förskolebarn som vuxna är svåra att upptäcka för bilförare i centrala Vansbro. De stora snöhögarna vid övergångsställena skymmer sikten.
  • Oplogade trottoarkanter vid övergångsställen gör det svårt för folk med rullatorer och barnvagnar att sig över gatan.

Stora snöhögar vid övergångsställen stör i centrala Vansbro. Skolbarn som ska över gatorna blir osynliga för bilisterna.
– Vi lär barnen att gå där det är säkert, men nu ligger det snövallar i vägen, säger förskoleläraren Helena Westman.

Annons

Situationen med snöröjningen längs gatorna i centrala Vansbro är inte lika illa nu som förra vintern, då snön vräkte ner och gjorde det svårt att undvika att stora snöhögar bildades längs vägarna.

Desto mer svårbegripligt är det därför att stora snöhögar även i år placerats intill övergångsställena, menar Helena Westman som jobbar vid Triangeln i Vansbro.

– Jag har reagerat som kommuninvånare snarare än som personal vid en förskola, eftersom det ligger så mycket snö vid övergångsställena att det är svårt att ta sig fram för folk med barnvagnar och rullatorer. Det har inte varit så mycket snö i år så det borde gå att åtgärda, säger hon.

Förskolelärare är ofta två när de går ut och går med barnen och har därför också bra koll på trafiken. Värre är det för det något äldre barnen som går ensamma till skolan.

– Frågan är om de som är 7–8 år hinner se bilarna när de skyms av snöhögarna? Och bilisterna får också svårt att upptäcka barnen när det ser ut så här, säger Helena Westman.

Maskin- och transportföretaget Maserfrakt sköter kommunens snöröjning.

– Vi har varit tydliga med vår entreprenör att de inte får lägga snön på det viset eftersom det skymmer sikten. Vi ska framföra den här kritiken till Maserfrakt, de stora snöhögarna ska bort, säger Vansbro kommuns verksamhetschef Lars Lindgren.

Mer läsning

Annons