Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sportlovsvecka med aktiviteter på biblioteket i Vansbro

När sportlovet rullar igång i Vansbro är det inplanerat en rad olika aktivteter på bilblioteket i Vansbro. Bland anant visas film på bion vid två tillfällen. Lite av en höjdpunkt blir det när barnen får möjlighet att lära sig att programera datorer.

Annons

Under hela sportlovsveckan har biblioteket lagt ut barn och ungdomsböcker på ett stort bord. Den som har barn och ungdomsböcker som de känner att det är dags att byta ut, knallar ner till biblioteket och lämnar in sina böcker och får då plocka lika många från bordet.

– De som lämnats in hamnar naturligtvis på bordet och nästa som kommer kan då byta till sig dem, klargör Lisbeth Lundberg, bibliotikarie med ansvar för barn och ungdomsböcker.

Detta pågår under hela vecka 9 och är tillgängligt när biblioteket är öppet.

Lördag den 25 februari visas filmen Biet Maya på biografen och detta är gratis för alla. Föreställningen börjar 13.30. Helgen efter, lördag 4 mars är det Djungelboken som visas och den är för barn som är över sju år och då krävs det dessutom att det finns någon vuxen med. Även denna föreställning börjar 13.30.

Onsdagen den 1 mars är det två kurser i att programmera datorer. Under några timmar på onsdagen är det möjlighet för intresserade att lära sig att programmera spel på en dator. Kursen är öppen för ungdmar och barn mellan 8 och 13 år.

– Vi kör ett pass på förmiddagen och ett på eftermiddagen, de som vill vara med får höra av sig till oss på biblioteket, säger Lisbeth Lundberg.

Mer läsning

Annons