Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Saltviksbron stängs av – "Måste prioritera säkerheten"

Hängbron i Saltvik i Vansbro stängs av nu på fredag. En besiktning har visat att bron är i stort behov av upprustning. Bron kommer inte hinna öppnas igen innan årets upplaga av Vansbrosimningen.

Annons

Saltviksbron har funnits på platsen sedan år 1927.

På tisdagseftermiddagen gav kommunstyrelsen i Vansbro samhällsbyggnadskontoret i uppdrag att inleda en utredning om kostnader för renovering av Saltviksbron, alternativt uppförandet av en ny bro. Det efter att en besiktning av bron visat att den är i stort behov av upprustning.

− Det är självklart inte roligt att meddela att vi måste stänga Saltviksbron, som vi vet används flitigt av såväl cyklister som gångtrafikanter, men vi måste prioritera säkerheten. Den utredning som nu inleds får utvisa framtiden för bron, säger samhällsbyggnadschefen Thomas Carlsson i ett pressmeddelande från Vansbro kommun.

Enligt Thomas Carlsson kommer bron inte hinna öppnas igen till Vansbrosimningen.

Bron stängs av nu på fredag, den 17 februari, klockan 16 och kommer vara avstängd tillsvidare. Vansbro kommun uppmanar boende i Saltviksområdet och de som brukar använda bron att ha överseende med avstängningen. Skolskjutsar ska gå som vanligt.

Mer läsning

Annons