Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny rondell för fjälltrafiken

/

Trafikverket har planer på att bygga en cirkulationsplats i Vansbro där riksvägarna 26 och 71 möts.
– Med tanke på all fjälltrafik som passerar och att det är en gammal sträckning så blir det mycket bättre med en rondell, säger samhällsplaneraren vid Trafikverket Jasmine Skarp.

Annons

Det finns nu planer på att bygga om korsningen där riksväg 71 och riksväg 26 möts där det i dag finns en trevägskorsning. Projektet kallas "Förbifart Skamhed" och har som mål att rusta upp och förbättra den gamla snirkliga sträckan som går genom de små byarna mellan Vansbro och Dala-Järna.

– I stället för en trevägskorsning som finns i dag ska en cirkulationsplats byggas med två körfält österut och ett körfält nedåt, berättar Jasmine Skarp som är samhällsplanerare för Dalarnas län på Trafikverket.

– Den nya förbifart skamhed kommer sedan att bli E16 som från hösten 2012 då vägen också kommer skyltas om och formella papper ska skrivas, fortsätter Skarp.

– Men infrastrukturplanerna är väldigt levande och formbara, så regering och riksdag kan ju ta andra beslut också, men som det ser ut nu så är byggstarten planerad någon gång mellan 2016-2018, förklarar Jasmine Skarp.

– Det är mycket fjälltrafik som åker på sträckan varje år och miljöaspekten har också spelat in i det här beslutet.

Mer läsning

Annons