Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musiken värmde i ladan

/
  • Trubaduren Alf Granberg tolkade Dan Andersson. Bakom klarinetten till höger skymtar Anders Emilsson.

Det var i vanlig ordning knökfullt när Anders Emilsson i helgen bjöd in till Musik i Ladan.
Utöver den obligatoriska operan bjöds det på musik med historiska förtecken.

Annons

På sin gård i Uppsälje utanför Dala-Järna har tonsättaren, dirigenten och musikern Anders Emilsson gjort det till en midsommartradition att skämma bort bygdens invånare med musik i världsklass.

– Det är kallt, men det har vi tänkt på. Det är så otroligt duktiga musiker att musiken kommer att värma, skojade Anders när han på midsommardagseftermiddagen hälsade de 160 personerna i publiken välkomna till den trettonde upplagan av Musik i Ladan.

I år fyller dessutom Skifsladan 100 år, vilket uppmärksammades med anekdoter från trakten och sekelgammal musik.

Bland annat hedrades Järnasonen Lars Gullbrand, stor spelman i början av 1900-talet, med att ensemblen spelade en av hans polskor.

I vanlig ordning medverkade även trubaduren Alf Granberg, som med Anders välsignelse gav sig själv den högtidliga titeln operatrubadur.

I den andra akten blev det så komisk kortopera i form av Wolfgang Amadeus Mozarts Teaterdirektör'n.

Anders hade själv gjort översättningen som i den här skepnaden handlade om två sopraner, Anna Eklund Tarantino och Emma Frost, som tävlade om att få huvudrollen på teatern i ladan.

Medverkade gjorde även John Haque, tenor, Ingrid Olsson och Berit Mattsson, violin, Robert Westlund, viola, Ingrid Åkerblom, cello, Mikael Emilsson, kontrabas och Peter Lindbom, valthorn.

Mer läsning

Annons