Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer än bara ett nyårslöfte

/
  • Träningskompisarna Doris Olsson, Gunilla Lundgren och Eva Skafte håller i gång träningen på gymmet i Vansbro året om i stället för att ge nyårslöften.

Hundratusentals svenskar har gett sina nyårslöften och varje år är det vanligaste att man vill börja träna och gå ner i vikt. Men hur gör man för att nyårslöftet ska hålla hela året?

Annons

På gymmet i Vansbro är det dagen före nyårsafton ganska lugnt, men några har ändå kommit i gång med träningen efter julhelgens mat och gottigheter. Kring nyår är det många som lovar att dra i gång med träningen och leva sundare under nästkommande år.

– Det är väldigt många fler som köper gymkort den här tiden kring nyår än övriga delar av året. Många fler vill börja träna nu än, till exempel, efter sommarsemestrarna, säger Carolina Ström på gymmet i Vansbro.

– Vi ger inga nyårslöften, utan försöker hålla i gång och träna året om istället, både inne och utomhus. Om man varierar sin träning blir det roligare, säger Gunilla Lundgren och Eva Skafte som tränar på gymmet i Vansbro.

– Träningen ger endorfinkickar och man får rensa hjärnan, fortsätter de.

– Att träna har blivit en social grej. Man pushar och stöttar varandra och det är ju mycket roligare att gå på gymmet med en kompis än vara ute själv i skogen, menar Annelie Netzell från Vansbro och träningskompisen Jessica Koivu håller med.

– Jag har slutat röka och börjat träna i stället och jag har aldrig mått så bra som när jag började träna, säger hon.

Mer läsning

Annons