Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lyft inte på bommarna

/
  • Kent Nordström från Infranord vill betona att det är förbjudet att lyfta på bommarna, måste man i en nödsituation förbi är det bättre att köra rakt igenom.

Kent Nordström, Infranord, vill betona att människor inte ska lyfta på bommarna vid järnvägskorsningarna.
– Det är förbjudet att lyfta bommarna, men det som skedde i Vansbro på nyårsnatten var mer eller mindre en nödsituation, betonar Kent Nordström.

Annons

Det var på nyårsnatten som Linus Broström och hans kompisar lyfte upp bommarna i Vansbro, detta efter att det bildats långa köer och någon hjälp inte kommit till platsen.

Ett av skälen till insatsen var att det i en av bilarna fanns en gravid kvinna och hon bedömdes kunna föda när som helst.

– Detta var förmodligen att betrakta som en nödsituation, men annars ska man inte lyfta på bommarna, antingen får man vänta tills det kommer någon eller också söka sig en annan väg förbi, säger Kent Nordström.

Den som hamnar mellan bommarna ska bara köra rakt igenom dem, då går de sönder och blir faktiskt enklare och billigare att laga än det blev nu.

– I det här läget har bomfästet gått sönder, och det är mer omfattande och dyrare att reparera, men det viktigaste är att det kommer fram att man aldrig i något läge ska lyfta på bommen, understryker Kent Nordström.

Mer läsning

Annons