Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hunflen hoppas kunna öppna i slutet av månaden

/

Rekordsen start i fjol.
I år ska skidbacken i Hunflen förhoppningsvis kunna vara i gång i slutet av månaden.
– Får vi bara fart på grejerna så ska vi fixa det, säger ordföranden Arne Pettersson.

Annons

Efter den sena starten i fjol – Hunflen i Äppelbo slog upp portarna först i slutet av februari – har organisation samlat ihop skärvorna och kommit igen.

Då plågades man av beslutet att lägga skidanläggningen i malpåse – eftersom det var svårt att få lönsamhet i verksamheten – och avsaknaden av en fungerande styrelse.

Nu är bitarna på plats, och till veckan görs de initiala förberedelserna inför en premiär i skidbacken som förhoppningsvis bara ligger ett par veckor bort.

– Vi har en vattenpump som krånglat men som ska komma i gång snart. Får vi bara i gång den så står snökanonerna startklara. Vi har runt 20 centimeter natursnö i backen för tillfället, jämfört med 60 centimeter i fjol, men en möjlig lösning är att göra som vi gjorde då och hålla halva backen öppen till en början, säger Arne Pettersson.

Precis likt tidigare år är svårigheterna i att få lönsamhet i verksamheten den största jobsposten. Men ideella krafter och ett stort lokalt intresse tror Arne Pettersson kommer att hjälpa anläggningen i rätt riktning i vinter.

– Det är hela tiden folk på byn som undrar när vi ska komma i gång, och även personer utifrån undrar exempelvis när vår skotercrossbana är körbar. Med tanke på snöbristen i länet är det fördelaktigt för oss, säger Arne Pettersson och fortsätter:

– Dessutom kommer två tjejer från gymnasieskolan i Vansbro som driver ett UF-företag att hålla i en skidskola för barn i vinter. Bara vi får fart på grejerna kommer det att bli bra. Vi har väldigt många fördelar med Hunflen. Många tycker inte att det duger och åker till Sälen i stället, men Hunflen är en 1000-metersbacke med en fallhöjd på ungefär 180 meter och det kan jämföras med Lindvallen. Och då har vi också mindre köer som ger mer åktid för besökarna.

Att nå ut med information om anläggningen är något Hunflens styrelse ska se över i framtiden.

– Vi måste ha en fungerande hemsida och marknadsföra oss på internet. Just nu är det svårt för folk utifrån att få reda på något om Hunflen, säger Arne Pettersson.

Mer läsning

Annons