Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon hjälper dig hitta rötterna

/
  • Christina Johansson hade i höstas sin första studiecirkel i släktforskning och nu är det dags för en uppföljare.

Som ledare för släktforskningskurser får Christina Johansson allt mer att göra. Höstens kurs på Vuxenskolan var snabbt full tecknad och nu är det dags för en ny.
– Vi hade fler sökande än platser i höstas, det är tydligt att folk blir allt mer intresserade av sina rötter, säger Christina Johansson.

Annons

Christina Johansson har under flera år varit intresserad av släktforskning och i höstas fick hon frågan om hon kunde tänka sig att leda en studiecirkel.

– Vi bestämde oss för att det kunde vara lämpligt att träffas fyra gånger och tre timmar varje gång, vi var åtta deltagare och fler kan det inte vara om det hela ska fungera, säger Christina Johansson.

Hon konstaterar att det är ett ökat intresse för släktforskning och att det blir allt fler yngre som vill hålla på med det.

– Jag tror att allt fler vill veta var de kommer ifrån och det finns dessutom en rädsla för att historien ska försvinna, funderar Christina Johansson.

Ytterligare en faktor som påverkar det ökade intresset är att det mesta numera kan göras hemifrån den egna datorn.

– Förr fick släktforskare åka land och rike runt för att titta i gamla kyrkböcker, det var både dyrt och tidskrävande, poängterar Johansson.

Just det faktum att det numera går att finna det mesta på internet gör naturligtvis att ungdomar och yngre hittar till intresset.

Mer läsning

Annons