Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hängbron hamnade mellan stolarna

/
  • Bron har helt enkelt hamnat mellan stolarna, säger Torsten Larsson, dåvarande KD-kommunalråd i Vansbro.

Dialog fördes med dåvarande Vägverket om att gå in i den kostsamma brorenoveringen. Sedan blev hela ärendet liggande.

Annons

– Jag kommer inte ihåg så mycket, men minns att det var ett allvarligt läge och bron behövde åtgärdas omgående om den skulle fungera, säger dåvarande gatuchefen Jan Lundberg när DT ringer upp.

Han lämnade Vansbro kommun under våren 2008.

Två veckor in på det nya året, med nyvalde kommunalrådet Torsten Larsson, var frågan uppe i kommunstyrelsen och då blev beslutet att det skulle begäras in ett kostnadsförslag.

– Nu i dag kommer jag inte ihåg några exakta siffror, men vi reagerade på att kostnaden för jobbet var mycket hög och började en dialog med Vägverket om att de skulle gå in med pengar i projektet, säger Torsten Larsson.

Beskedet från dåvarande Vägverket var att detta var en kommunal angelägenhet. Men dialogen har fortsatt genom åren och så sent som 2010 flaggade Trafikverket för att de skulle kunna tänka sig att gå in med pengar.

– Nu har vi fått besked om att de är villiga att stå för hälften av kostnaderna och det är klart, nu tyder det mesta på att den prislapp som fanns 2006 har växt och med facit i handen hade det kanske blivit betydligt billigare att göra något då, konstaterar Torsten Larsson.

Han tror att det finns flera förklaringar till att frågan om den aktuella bron har blivit liggande.

– Dels har det handlat om stora pengar och dels har det varit många som jobbat med frågan som lämnat förvaltningen, den har helt enkelt hamnat mellan stolarna, säger Torsten Larsson.

Mer läsning

Annons