Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gundes julklappar håller i längden

/
  • Gunde har även tidigare delat ut nya skidpaket till skolorna och skidorna används flitigt. Det har också fått fart på barnen på rasterna.
  • Elvaårige Ilyas Ahmed på Myrbackaskolan tyckte att det skulle bli roligt att få börja åka skidor i skolan.

Den gamle skidkungen Gunde Svan åkte runt till flera skolor i Vansbro kommun under torsdagen och delade ut ny skidutrusning till skolbarnen.
– Jag vill ge alla barn möjligheten att ge sig ut i skidspåren, säger Gunde.

Annons

Gunde Svan besökte under torsdagen Parkskolan i Vansbro, Olympicaskolan i Skålö, Berghedens skola i Äppelbo och till sist Myrbackaskolan i Dala-Järna.

Där delade han ut nya skidor, stavar och pjäxor till skolorna för att alla barnen ska få chansen att åka längdskidor. Skidorna används flitigt av skolbarnen och slits ut efter några vintersäsonger, så Gunde har även tidigare år delat ut nya skidpaket till skolorna. Det har dessutom fått fart på ungdomarna på rasterna.

– Lärarna har sagt till mig att det märktes på eleverna att de var mer koncentrerade på lektionerna efter att de varit ute i skidspåret och gjort av med lite överskottsenergi, säger Gunde.

Elvaårige Ilyas Ahmed som går i 3:an på Myrbackaskolan tyckte att det skulle bli roligt att få börja åka skidor i skolan.

– Jag är jätteglad att Gunde kom hit i dag med nya skidor åt oss och nu är det bara att vänta på mer snö, säger han.

– Många vet ju inte hur kul det är förrän man själv prövar, menar Gunde Svan som berättar att hans egna första skidor han fick som barn var gamla vuxenskidor hans pappa hade hyvlat till.

– Det är synd att vädret är så här. Annars brukar skolbarnen vilja åka ut direkt i spåren och prova skidorna. Jag hoppas att det här sporrar barnen till att åka mycket skidor och självklart vore det kul med några nya stjärnor inom skidsporten, säger Gunde med glimten i ögat.

Mer läsning

Annons