Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gravid kvinna fast vid fällda bommar

/
  • När Linus Broström tidigt på nyårsdagen kom till järnvägsövergången i Vansbro hade bommarna varit nere över en timme, för att hjälpa bland annat en gravid kvinna lyfte han och kompisarna helt sonika upp bommarna.
  • Linus Broström trodde han förstört bommarna, men uppenbarligen hade någon vandaliserat dem tidigare på nyårsnatten.
  • Kent Nordström, Infranord, är övertygad om att någon slagit på flänsen som håller bommen och i kylan har den spruckit, de ska inte gå sönder för att någon lyfter bommen, då går bommen av före.

Linus Broström var på väg hem tidigt på nyårsdagens morgon, när han kom till järnvägsbommarna satt de fast i fällt läge.
– Det hade hunnits samlats flera bilar och i en av dem satt en gravid kvinna som såg ut att kunna föda när som helst, berättar Linus Broström.
Han och kompisarna började lyfta på bommarna och trafiken kunde börja rulla igen.

Annons

Det var tidigt på nyårsdagen och Linus Broström hade blivit lovad skjuts av sina kompisar från en fest i Dalasågen. Men efter en stund ringde kompisen och talade om att han satt fast med bilen vid järnvägsbommarna i centrala Vansbro.

– Jag sa åt dem att ringa polisen och berätta vad som hänt och började gå hem efter stora vägen, jag ville inte missa kompisarna, säger Linus Broström.

Men han hann ända fram till bommarna och fortfarande var de fällda när han kom till platsen.

– Jag tänkte bara att nu måste vi göra något och jag och mina kompisar började lyfta på bommarna så att de skulle gå att köra under dem, vi lyft upp dem så mycket det gick och de fälldes bakåt och blev stående så, berättar Linus.

I en av bilarna satt en kvinna och hon var gravid och det verkade som hon skulle föda barn vilken sekund som helst.

– Jag vet inte om det var så eller om det var den stressiga situationen som gjorde att det verkade så, poängterar Linus Broström.

Under helgen började uppgifter cirkulera i Vansbro om att bommarna blivit vandaliserade och att Linus Broström och hans kompisar skulle ha med det att göra.

Kent Nordström, Infranord, kan definitivt friskriva Linus Broström från den saken.

– Det är någon som slagit hårt på flänsen, i kombination med den kraftiga kylan och eventuellt kylmedel har flänsen spruckit, säger Kent Nordström.

Efter att de fått upp bommarna så var Linus och hans kompisar kvar på platsen en stund, för att se om det skulle komma någon och ta över ansvaret.

– Men eftersom vi kontaktat polisen och de blinkade rött vid de uppfällda bommarna bedömde vi det som att risken för en olycka skulle vara minimal och åkte hem och la oss, summerar Linus Broström.

Han är dock lite nyfiken på hur det gick för den gravida kvinnan, om det blev något barn på nyårsdagens morgon.

Mer läsning

Annons