Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Full fart på Sterners Specialfabrik

På fyra år har man fördubblat omsättningen.
Vid Sterners Specialfabrik i Järna har man i 70 år tillverkat olika betalautomater till kunder runt om i världen.
I dag har företaget egen personal inom tillverkning, utveckling, konstruktion. programmering, marknad samt service och support

Annons

De senaste åren har automater för spolarvätska och bilvårdsutrustning för bensinstationer blivit en allt större affär. För bara en vecka sedan blev det klart att man köper upp ett företag i Norrtälje som även tillverkar och säljer bilvårdsutrustningar för bensinstationer.

Håkan Sterner och försäljningschefen Andreas Steffansson kan konstatera att företaget haft en positiv utveckling  de senaste åren.

-Det innebär att vi nu blir kompletta när det gäller bilvårdsutrustningar för bensinstationer, säger företagets VD Håkan Sterner.

Han kan notera att det nu är full fart på orderingången och att det finns ett stort sug efter företagets produkter både här i Sverige och utomlands.

Sterners Specialfabrik grundades 1946 av hans farfar Erik U Sterner. En av de stora produkterna som då tillverkades i fabriken var bland annat Postens frimärksautomater.

Mynt-och polettautomater från 1958.

Under årens lopp har företaget i Järna utvecklat och tillverkat många olika betal-och myntautomater för olika ändamål. Sedan några år har man tillverkat pumpar förförsäljning av spolarvätska. En av de stora kunderna har varit Statoil och en hel del har sålts i övriga Norden.

-Just nu åker vi runt i både Sverige och Norge och byter ut 900 skåp, då företaget bestämt att de blå automaterna vid bensinstationerna ska bytas ut med röda, säger Håkan Sterner.

Ett stort projekt som sysselsätter fyra anställda.

För Sterners innebär införandet av nya mynt att man under en längre tid har fullt upp med att byta ut eller uppdatera alla mynt-och sedelautomater.

-Vi är ganska säkra på att det blir ännu mer jobb under våren då till exempel alla campingar öppnar, säger Håkan Sterner.

Efter att nya mynt och sedlar infördes har företaget haft fullt upp med att  bygga- eller programmera om alla automater runt om i Sverige och även utomlands.

Han menar att företagets styrka i dag är att man står stabilt på flera ben. Förutom alla produkter till bilvårdsanläggningar och betal-och myntautomater har man en hel del legotillverkning.

Ett angenämt problem för företaget är att man håller på att växa ur sina fabrikslokaler.

-I dag har vi inte en ledig yta kvar och vi får se hur vi löser det, säger Håkan Sterner.

De senaste åren har man nyanställt personal i företaget. Totalt är man i dag 37 anställda vid Sterners.

-Det har ju blivit ett problem här i kommunen att rekrytera personal och hitills har vi lyckats tack vare att många som arbetat i Norge flyttat hem igen, säger Håkan Sterner.

bB��Oz

Mer läsning

Annons