Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Företagsrocken möblerar om

/
  • Annika Fornell och Yasin Gültepe hoppas kunna ersätta Kulturhusets gamla trästolar (till höger i bild) med hjälp av en kampanj som ska få kommunens företag att sponsra inköpen av nya bord och stolar (som den till vänster).

Företagsrocken blev en succé.
Nästa års upplaga kan gjuta nytt liv i Kulturhusets inredning.
– Vi har växt ur våra gamla bord och stolar, säger Yasin Gültepe.

Annons

I februari i år tog Hot 4 Teacher hem den allra första Företagsrocken i Vansbro. Bandet bestod av lärare och personal från Smedbergsskolan och lyckades bäst med att charma de nära 300 i publiken.

När nästa upplaga av Företagsrocken avgörs 25 februari kan både band och åskådare få stifta bekantskap med en delvis ny interiör i Kulturhuset. De närmaste tre månaderna samkör Kulturhuset "Bord-och stolkampanjen" med Företagsrocken.

Syftet är att med hjälp av företagen runtom i kommunen få in 140 nya stolar och 30 bord.

– Stolarna som finns i Kulturhuset i dag är hemskt gamla och vi behöver nytt. Med tanke på hur mycket de används så måste vi göra något åt det, säger Yasin Gültepe från Kulturhuset.

Trots att kampanjen bara är några dagar gammal har några företag redan aviserat att de vill hjälpa till med sponsringen av nya möbler. En del i lockelsen står Företagsrocken för, tror Yasin Gültepe.

– Vi har satt ihop olika sponsringspaket beroende på företagens storlek. Är man ett medelstortföretag kan man exempelvis sponsra med ett bord och fyra stolar, och då får man också fyra biljetter till Företagsrocken, säger Yasin Gültepe och fortsätter:

– Tanken är att vi ska runda av kampanjen 25 februari och tacka av alla företag. Utan dem skulle vi inte kunna genomföra nåt sånt här. Det finns väldigt många engagerade företagare i kommunen och i Företagsrocken bygger vi en mötesplats där de också kan vara med och delta.

Precis som förra gången kommer det vinnande bandet att få spela in sina låtar i en studio. Och precis som då hoppas Yasin Gültepe att även mer ovana musiker ska ta chansen att gå upp på scenen. Kulturhuset står för replokal och backline (trummor, förstärkare och så vidare).

– Det absolut roligaste är när de som inte spelat alls tidigare går ihop och formar ett band. Går man in för att sätta alla ackorden till ett par låtar man ska framföra kan man absolut fixa det på så kort tid. Det handlar om att bjuda på sig själv. De band som gör det är oftast de som lyckas charma publiken bäst, och i slutändan är det publiken som röstar fram vinnarna.

Mer läsning

Annons