Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Britta visar gamla tiders jular

/
  • Inger Baier och Britta Backman t.h. har ställt i ordning julutställningen i Medborgarhuset. – Det här är äkta nostalgi, säger de.

Nu pågår en utställning i Medborgarhuset med temat "Julpynt från förr" med bland annat tomtar, änglar och andra äldre julprydnader.
– Jag vill visa hur man förr pyntade i stugorna kring jul, säger Britta Backman som håller i utställningen.

Annons

– Folk som tittat på utställningen säger att de tycker det är roligt att se de gamla sakerna och många påminns om hur man hade det i hemmet när man var liten, säger Britta Backman som själv har ett stort intresse för hembygdsforskning.

Julutställningen på Medborgarhuset i centrala Vansbro pågår fram till onsdagen den 21 december och visar äldre julbonader, dukar, ljusstakar och pynt från tidigt 20-tal och framåt.

Många av sakerna ägs av Britta själv som hon både har köpt på loppis, fått och ärvt hemifrån. Hon har ordnat flera utställningar under årens lopp och har även nyligen utsetts till årets kulturstipendiat av Lions i Vansbro.

Delar av Lions motivering lyder: "Britta har en fantastisk konstnärlig ådra och genom sin entusiasm och idérikedom har hon låtit oss ta del av ett femtiotal väl genomförda utställningar sedan 1986. Dessa har varit som en nostalisk resa genom tiderna och hennes utställningar har ett stort kulturellt värde."

Mer läsning

Annons