Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Aktiva elever vinnare på UF-finalen

/
  • Kamilla Lie och Amanda Axelsson i förgrunden, tillsammans med läraren Cayenne Cranning, vann den lokala UF-finalen som Vansbro Utbildningscenter arrangerade i går. På bilden omges vinnarna av andra unga företagare från Vansbro Utbildningscenter.

Deras företag ska aktivera ungdomar och stärka deras självförtroende.
I går vann Active UF den lokala UF-finalen i Vansbro.
– Otroligt roligt att vårt engagemang och passion belönas, säger Kamilla Lie och Amanda Axelsson.

Annons

Om Kamilla Lies och Amanda Axelssons företag Active UF (Ung företagsamhet) röner lika stor framgång som fjolårsvinnaren Rub Me UF går man mot en händelserik vår. Det var då som Johanna Christians, Viktoria Engman, Byns Stina Larsson och Josephine Tännström först vann Vansbro Utbildningscenters lokala UF-gala för att sedan vinna Dalarnas motsvarighet och kvalificera sig till Svenska mästerskapen i UF-företagande.

Men Kamilla och Amanda hoppas nå längre än så.

– Vi siktar på Europa. Det är en lång väg dit eftersom man måste vara i topp i Sverige, men jag tycker det ser ljust ut och vi är optimistiska, säger Kammila Lie.

I går togs åtminstone det första steget på entreprenörsstegen när tjejerna, som läser fjällturism och aktivitetsledarskap vid VUC, vann den lokala UF-finalen i Pelarsalen och kvalificerade sig för Dalafinalen i mars.

Deras Active UF går ut på att aktivera människor utifrån tre koncept:

*Active Kids (för barn, 3–5 år).

*Active Adventure (friluftsaktiviteter för barn och föräldrar).

*Active Snow (slalomskola).

– Eftersom vi själva är intresserade av att idrotta vill vi försöka väcka ett intresse för friluftsliv hos andra. Idén bygger mycket på att barn ska få bättre självkännedom, utveckla ett samarbete med varandra och stärka sitt självförtroende, säger Kamilla Lie.

Under hösten har man ordnat aktivitetsdagar för barn runtom i kommunen som innehållit alltifrån hinderbanor i gymnastiksalar till friluftsdagar ute i skogen där även barnens föräldrar har fått delta.

Under vecka åtta håller också Active UF i en skidskola i Hunflen för låg- och mellanstadieelever från Vansbro kommun.

– Att få en sån här belöning motiverar oss att jobba ännu mer framöver, säger Kamilla Lie.

Mer läsning

Annons