Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro vill satsa på Svenska rallyt

På onsdag ska utskottet för ekonomi och styrning ta ställning till om kommunen ska gå in med 100 000 kronor om året i Svenska rallyt, de tre kommande åren.

Annons

Det kommunen skulle få för detta är att ytterligare en sträcka skulle köras i Vansbro kommun.

Sedan flera år har det varit en sträcka i Vansbro kommun, i Sågen, och nu vill Svenska rallyt utveckla samarbetet med värdkommunerna som ingår i sträckning av rallyt. En möjlighet är att det då skulle bli ytterligare en sträcka i kommunen och då förslagsvis i trakterna kring Äppelbo.

Från Näringslivssamverkan ser de positivt på förslaget, det skulle vara en möjlighet att utveckla Vansbro kommun som en evenemangskommun även vintertid och med den publiktillströmning som följer med Svenska rallyt skulle de ge lite klirr i kassan för det lokala näringslivet. Men även sätta Vansbro på kartan på ett annat sätt än tidigare.

Förslaget till beslut är att kommunen går in med 100 000 kronor om året i tre år, som projektet beräknas pågå. Allt under förutsättning att Svenska rallyt även i fortsättningen VM-status och att det går att hitta någon förening som vill vara med och sköta det hela.

Tidigast 2014 kan det bli aktuellt med en ytterligare sträcka i Vansbro kommun och det är från den tidpunkten som avtalet ska gälla.