Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro vann division 3-finalen i ponnyallsvenskan

INSÄNT/Insjöns ridklubb arrangerade på Kristi Himmelfärdsdagen dressyrtävlingar för både ponny och häst på dubbla banor och med klasser på lokal och regional nivå – med drygt 80 ekipage.

På ponnybanan avgjordes bland annat finalen av ponnyallsvenskans norra zon i dressyr. Vansbro Ryttarsällskaps lag hade slutat som segrare i båda de tidigare omgångarna och gjorde så även denna gång. Ohotade totalsegrare alltså.

I Vansbros lag red Martina Bertils på Monty, Elsa Englund på Timotej och Annie Strand på Quebec.

Orsa Ridklubbs lag låg tvåa innan finalomgången men denna gång klev Falu RS fram och tog en individuell andraplats medan Orsa, som hade otur inför omgången med flera sjukdomsfall och skador inte kunde hålla ställningarna, utan Falu RS prestation för dagen räckte även till att knipa andraplatsen totalt.

I Faluns lag red Ella Calamia på Penny, Amanda Ek på Svedens Nejlika och Nova Pettersson på Strawberry. Eftersom detta var finalomgången var alla deltagare välkomna in på prisutdelning för att ta emot medaljer för en god prestation i serien. I juni väntar södra zonens final som rids på Säterbygdens Ridklubb.

I de regionala klasserna tävlades det upp till klass Lätt AP:1 på ponnybanan och till Medelsvår B:2 på hästbanan, och på båda banorna fick vi se flera fina dalaprestationer.

I hästarnas högsta klass segrade Emma Mattisdotter på Mistral, tävlande för Borlänge RS, tätt följd av Elsa Tidigs, Leksands RK på Coco HS, medan ponnyernas högsta klass vanns av Emma Gustafsson, Borlänge RS på Hjortbackens Madicken i kategori C och Emma Ek på Olic' i kategori D.