Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vansbro satsar 15 miljoner på fiber

Vid ett extra sammanträde för Kommunstyrelsen beslutades att 2,4 miljoner av de ofördelade investeringsmedlen ska avsättas för bredbandsutbyggnad.

Regeringen har som mål att år 2020 bör 90 procent av alla hushåll och företag i Sverige ha tillgång till bredband om minst 100 Mbit/s. För att uppnå detta mål i Dalarna finns ett gemensamt bredbandskansli som samordnar länets bredbandssatsningar.

I början av året presenterade bredbandskansliet ett förslag på samverkansavtal för fiberutbyggnad med Eruf-stöd i Dalarna. Förslaget innebär att Vansbro kommun, i ett första skede, tilldelas 8 miljoner kronor av länets totala tilldelning av Eruf-medel för åren 2015 - 2018.

För att kommunen ska få stödet måste kommunen bidra med en medfinansiering på 50 procent och Vansbro kommun har sedan tidigare beslutat att totalt 15 miljoner kronor, inklusive Eruf-stöd, ska avsättas för utbyggnad av bredband.

Hur medfinansieringen ska gå till är dock inte klart. Men under ett extra sammanträde i slutet av juni beslutades att 2,4 miljoner kronor av de ofördelade investeringsmedlen för 2015 ska avsättas för bredbandsutbyggnaden.