Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vänlig upplysning blev rasistiskt påhopp

Härom dagen tog jag en solig höstpromenad runt Kålgården i Falun. När jag kom fram till järnvägsspåret vid Britsarvet, så står det två kvinnor på spåret och fotograferar. Jag tog spontant kontakt med kvinnorna för att informera dem om att det inte är bra och även farligt och dessutom förbjudet att vistas på spåret.

Då blev jag påhoppad på ett mycket otrevligt och dumt sätt, det var "inte mitt problem och jag skulle inte lägga mig i deras privata saker". De försvarade sig även med att jag på grund av deras bruna ögon och bruna hår utnyttjande min "makt". Man ville få det till ett rasistiskt påhopp från min sida.

Jag har tidigare jobbat vid järnvägen och även varit med om otrevliga olyckor med folk på spåret. Är det meningen att vi ska gå efter utseende och nationalitet när det handlar om vad som är rätt och farligt och att vi inte ska bry oss om varandra?

Slutligen vistas aldrig på något järnvägsspår.

Judinna med blå ögon

 

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare