Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandringsfestivalen igång

Vandringsfestivalen i Rättvik, Tällberg och Leksand är i gång.
I dag inleddes Vandringsfestivalen med Fjärdingsvägen, den gamla vägen till kyrkan och till Falun, en väg där även Gustav Vasa vandrat.
I dag, lördag väntar bland annat den unika vandring och ångbåtsturen med hockeyderbyt, Leksand-Mora.

– Intresset för vandringarna är bra och oftast tillkommer en hel del vandrare under helgens gång, säger Per Mårthans, Vandringsfestivalen.

Vid starten samlades deltagarna i Fjärdingsvägen i Övre Gärdsjö för att få en introduktion av Per Mårthans. Han berättade lite om vägens historia och giden Torsten Johansson, aktiv i Dalkarlsvägen fortsatte berätta om fler intressanta platser utmed vägen, bland annat Ollas Olles gård, Dalskåpsmuseet och Gärdsjö Mejeri.

Deltagarna fick höra om Gärdsjö kulturlandskap innan vandringen mot Rättvik fortsatte där historien om skogsbrand och händelser fortsatte på vägen ovanför Isälven från Furudal.

Deltagarna fick njuta av både vacker miljö och underbart höstväder under den tolv kilometer långa vandringen.

– Ångbåtsturen som går till Leksand och hockeymatchen är i princip fullbokad. På söndag går vandringen Ankarcronas stig till Sångs i Sjugare, sannolikt den stig han tog för att hälsa på Karlfeldt. Vandringen är sex kilometer lång och startar klockan tio vid Holens gammelgård i Tällberg.

Övriga vandringar och praktisk information till respektive vandring finns på Vandringsfestivalens hemsida, www.vandringsfestival.se