Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vandring till Leksbergs topp i Mora

I Moraområdet finns många bergstoppar att besöka och uppleva fina vyer. I dessa tider vill många komma ut i det fria, vandra och se sig omkring.

På friluftsportalen Mora Outdoor finns flera besöksmål/utsiktsturer beskrivna och Owe Hållmarker och Staffan Larsson bestämde sig för att plocka ut fem turer och inbjuda till vandring till dessa utsiktsplatser.

Första turen blev upp på Leksberg i söndags, ett berg nära Siljansfors. Rejäl stigning är det upp, men hela 45 personer ställde upp och njöt av turen. Var och en i sitt tempo med fin fikastund och fina vyer på toppen som belöning.

Det ideella initiativet uppskattades och om någon vecka bär det av till en annan bergstopp. De som följer med på tre av de fem turerna deltar i ett lotteri. Annonsering om nästa tur sker bland annat på Mora Outdoors facebooksida.

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med DT Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel