Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vändningen – IMA öppnar för förhandling

För en vecka sedan ansökte Idrottsarrangören Mats Andréason om betalningsföreläggande gentemot IBF Falun.
IBF Falun bestrider ärendet och vill i stället förhandla sig till en lösning.
Något som nu även Mats Andréason öppnar för.
– Jag vill lösa det i bästa samförstånd, säger han.

På måndagens styrelsemöte beslutade IBF Falun att bestrida det betalningsföreläggande på 273 312 kronor som Idrottsarrangören Mats Andréason, IMA, ansökt om via Kronofogden.

– De här grejerna som han har ansökt om, de betraktar vi som att det är de som finns med i resonemanget om en förlikning. Så vi bestrider det här förstås, säger IBF Faluns ordförande Klas Hedlund.

Hedlund berättar att man fortfarande hoppas på att man ska kunna lösa situationen via samtal.

– Vi hoppas att man kan slutföra resonemangen runt förhandlingsbordet. Sedan får ju han ta ställning till vårt svar, helt enkelt. Förhoppningsvis hamnar vi vid förhandlingsbordet, eller så kanske han stämmer oss.

– Hans uppfattning är att IBF Falun är skyldig honom pengar. Vår uppfattning är åtminstone att vi vill ha en redovisning på det som skett under de sista två åren. Vi vill komma till ett avslut och sätta punkt.

– Det är ingen som tjänar på att det här studsar runt i media och skapar osämja mellan oss, som gamla samarbetspartners. Det får en fel proportion när det börjar ta de här uttrycken.

När DT-sporten meddelar Mats Andréason IBF Faluns beslut att bestrida ärendet, tar han det med jämnmod.

– De har skickat mig till Kronofogden förut och det bestred jag. Alla har rätt att bestrida, det är upp till var och en.

De vill fortsätta förhandlingarna. Hur ställer du dig till det?

– Det är klart att vi måste förhandla. Det har jag velat hela tiden, vi har försökt att komma till ett bord och sitta ned och prata om det hela tiden.

Vad gjorde då att du tog det till Kronofogden?

– Nu finns det ju jurister och rådgivare och många parter kring det här, så jag pratar inte om den saken. Men jag kan säga att problemen med IBF Falun har vi försökt att lösa hela tiden, så att vi ska vara överens.

– Det har tagit många turer och det är klart att vi måste sätta oss ned och prata, oavsett vad som händer. Jag är mycket positiv till det.

Så du kommer inte att ta det här vidare och stämma dem?

– Det är andra som håller på med det och jag kommenterar inte just den där delen. Det jag säger är att jag vill träffa IBF Falun och lösa alla problem, tillsammans med dem.

När kommer ni att göra det tror du?

– Jag har en stor camp nästa vecka och sedan har jag Dalecarlia Cup ganska snart, så det kommer med stor sannolikhet inte att ske förrän efter det.

LÄS OCKSÅ: Tar in Kronofogden i tvisten mot IBF Falun (3//6- 2014)

LÄS OCKSÅ: Klubbar känner sig snuvade på pengar (17/9-2013)