Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välsmort munläder enda som behövs

Den mest tacksamma verksamhet en människa kan ägna sig åt är väl politikeryrket. Inga kompetens- eller utbildningskrav, bara ett välsmort munläder krävs. När man väl börjat klättra på karriärstegen så kan allt hända.

Ena dagen förskolelärare andra dagen högsta basen i ett miljardföretag, exempelvis landstinget. Klättrar man högre och blir riksdagsman så har man bestämt själv att man kan få obegränsad pensionsålder, om man skulle sluta. Eller så kan man bli generaldirektör för ett statligt företag. Visar det sig sedan att man är inkompetent och får sparken så hamnar man på den så kallade elefantkyrkogården med bibehållen lön livet ut. De mindre bemedlade kollegorna i kommunerna har även de passat på att sko sig med avtalspensioner som kan utfalla redan i fyrtioårsåldern. Genom aktiebolagstrixande kan man både arbeta och ha pensionen kvar.

Där kan de sitta i sina elfenbenstorn och stoppa skattemedel i sina fickor, medan de betraktar cancersjuka och rullstolsbundna människor som tvingas till Arbetsförmedlingen för att söka jobb. I deras värd kallas detta för demokrati.

Bim

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare