Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Valle i centrum

/

Mitt i Lindvallens backe, där har snögubben Valle fått sin egen plats och det på ett sätt som ska locka både unga och gamla.
– Tanken är att de små barnen ska längta till att kunna ta sig upp hit och de äldre ska kunna ta sig hit via olika åklinjer, förklarar Marie Stenmalm, som varit med om att forma Valles nya torg.

Annons

Huvudpersonen själv fanns givetvis på plats när hans torg med alla dess byggnader, invigdes på annandagen. Med säker hand sågade han av en skidstav och Valletorget var invigt.

– Det här handlar om en investering på närmare tre miljoner och då ryms väldigt mycket i de pengarna, förklarar Jonas Mareniusson som är destinationschef för Skistar i Sälen.

Valletorget kommer att bli en mötesplats för ung och gammal, ett måste för besökaren med pjäxor på fötterna.

– Här serveras pjäxfika för tio kronor och det går också att ha med sig egen matsäck eller köpa en korv för att grilla på egen hand, förklarar Marie Stenmalm.

I centrum på Valletorget kommer givetvis snögubben Valle att finnas.

– Han blir här under dagen och kommer även att bjuda på flera teaterföreställningar för de yngsta, fortsätter Marie.

Konceptet runt Valle och hans torg är skapat av Andreas Winell och True Stories.

– Här har vi byggt för att locka de unga att upptäcka Valles värld men också den gruva som finns under här där jordgubbarna jobbar. Sedan kan även snögubbarna återkomma. Det är de som tar prickar över bokstaven ö. Just nu är de i USA och stjäl prickar, berättar Andreas.

Sanningen är att Valle själv garanterat kommer att locka de yngsta, medan Valletorget erbjuder något för alla. Inte minst några finurliga löpsedlar och bilder från Valles tidigare år.

Men det viktigaste är att Valle nu fått sitt torg där de yngsta kan "hänga med" snögubben Valle.

Mer läsning

Annons