Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välkomnar engagemang för unga

I dag finns det ungefär 1,9 miljoner barn under 18 år i Sverige. Den materiella standarden har utvecklats och exempel på detta är att 96 procent av barnen i åldrarna 10-18 år har en egen mobiltelefon, 93 procent har ett eget rum och 70 procent har en egen dator.

Trots att det stora flertalet fått det ekonomiskt bättre så lever 10-14 procent av barnen och ungdomarna under knappa ekonomiska förhållanden. Andelen med låg ekonomisk standard har minskat de senaste åren, dock ser vi fortfarande behov av strukturella förändringar som minskar barns ekonomiska utsatthet.

Regeringen höjer nu grundnivån i föräldraförsäkringen från dagens 180 kronor till januari 225 kronor från 1 januari. Detta betyder, främst för unga småbarnsföräldrar, att ekonomin stärks varje månad med motsvarande 1 350 kronor.

Välkommen att vara med och förbättra barn och ungas uppväxtvillkor. Jag rekommenderar varmt politiskt engagemang för barnen och ungdomars skull, välkommen!

Sakarias Winberg (KD)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare