Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Våldtagen av fem personer

En kvinna blev sent lördag kväll våldtagen i buskaget intill restaurang Hamnkrogen i Smedjebacken. Hon har berättat att fem personer är inblandade. Hon såg andra personer gå intill utan att reagera på hennes skrik.

Annons

Polisen utreder sedan i söndags en våldtäkt som ägt rum i Smedjebackens hamn, i buskaget utanför Hamnkrogen.

Polisen är inte säkra på exakta tidpunkten när, utan är intresserad av allt som vittnen kan ha sett mellan klockan 21 på lördagskvällen till 01 på natten mot söndag.

Fem gärningsmän ska på olika sätt ha deltagit i övergreppet, som att hålla henne fast. Enligt polisen rör det sig om minst en fullbordad våldtäkt. Kvinnan har läkarundersökts.

– Kvinnan har blivit av med fyra guldringar och hon har skrikit på hjälp. Det är konstigt att ingen reagerat, för kvinnan uppger sig ha sett andra personer passera inte alls långt från platsen, säger utredare Leif Andersson, Ludvikapolisen.

– För Hamnkrogen var lördagskvällen den lugnaste helgkvällen denna sommar, säger krögaren Jimmy Strand, Falun.

– Jag var inte där själv, men min personal har meddelat att de hade endast två kvällsgäster, ett äldre par som åt och drack kaffe och gick ungefär kvart över elva. Utan gäster, sju grader utomhus och duggregnade, bestämde de sig för att stänga tidigare.

– Men i vart fall fram till klockan 23.45 var personalen kvar på Hamnkrogen, inklusive den ordningsvakt som jobbade.

Polisen har satt ett antal utredningspersoner på fallet. Dock gjordes inga avspärrningar på platsen, då det regnade hela natten. Polisen bedömde att eventuella bevis var bortspolade till på söndagen.

– Har någon hört en kvinna skrika eller sett personer röra sig i hamnområdet är vi tacksamma om de hör av sig, säger Leif Andersson.