Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Välanvända pengar

Landsting och kommuner har fått tillbaka pengar från AFA. AFA är kommunernas och landstingens gemensamma försäkringsbolag som försäkrar anställda enligt kollektivavtal.

På grund av borgarregeringens hårdföra politik för minskade sjukskrivningar har mindre pengar än beräknat, betalats ut. Vi socialdemokrater i landstinget Dalarna använder dessa pengar till att kapa vårdköerna. Så tycker vi att pengarna används bäst. De är ju till för dem som har blivit sjuka inte för att sänka skatten.

Eftersom regeringen bestämt att ingen är sjuk längre än 364 dagar har man kastat psyk- och cancersjuka ut i arbetslivet. Med den borgerliga logiken innebär ersättningstaket från sjukförsäkringen att människor har blivit friskare. De minskade kostnaderna för sjukförsäkringen har borgarna använt till att minska skatten för dem som arbetar.

Per Morelius (S)

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare