Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Väjer inte för VM-notan

Vänsterpartiet och Miljöpartiet har haft hög svansföring i uppfattningen om vad Skid-VM 2015 i Falun får kosta. För ett drygt ett år sedan, i maj 2011, slog partierna fast att investeringar på 80 miljoner kronor skulle ses som en maximal investering inför det redan beslutade värdskapet.

Nu har notan passerat 132 miljoner kronor och det kommer att krävas betydligt större belopp för att Falun ska kunna erbjuda ett arrangemang värd namnet. Det har också de två minoritetspartierna i den styrande treklövern i Falun insett. Plötsligt intar partiets företrädare i falupolitiken en pragmatisk hållning till verkligheten och låter kostnaderna för Falu-VM bli vad de blir mot att de själva får gehör för andra satsningar i kommunen.

Vi tycker att MP och V intar en ansvarig ställning, för Faluns bästa. Men uppfattningen delas kanske inte av partiets väljare?