Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägbeläggningen blev ett nytt fiasko

Annons

Och det är inte första gången som man har problem med vägbeläggningar efter riksväg 71. För några år sedan hade man stora problem i Lima efter riksvägen och även i Gagnef har man haft liknande problem. Naturligtvis är det här något av en vägskandal och nu har man också fått införa fartbegränsing liksom körningsförbud efter en sträcka på dryga halvmilen söder om rondellen Sälenvägen- Moravägen. Detta för att mildra skadeverkningarna för blisterna.

Den här tillfälliga åtgärden om fartbegräning till 70 kilometer och omkörningsförbud infördes den 6 februari och skall i första hand pågå fram till och med den 13 april. Under den tiden är också riksväg 71 mycket hårt belastad av trafik dagligen då de stora turistströmmarna mot Sälenfjällen går efter riksvägen.

- Vi har infört de här åtgärderna för att minimera riskerna för bilisterna och för att det skall bli färre stenskott efter dem aktuella sträckan säger driftchef Bo Skogvik vid Vägverket i Falun.

Att man nu infört fartbegräning till 70 km och omkörningsförbud på den breda och raka vägen är en tillfällig lösning för att lindra problemen och när man kommer fram till april räknar man med att kunna åtgärda problemen.

I vilket fall är den vägbeläggning man lagt ett totalt fiasko och något av en skandal. Att man haft liknande problem tidigare och än en gång hamnar i samma problem är anmärkningsvärt. Bilisterna är också förargade inte minst de som drabbas av stora skador på sina bilar.

Och det ätr bara att konstatera att återigen har Västerdalsvägen pulsådern till Sälenfjällen drabbats av en vägsakandal med en undermålig vägbeläggning som drabbar många oskyldiga bilister.

Mer läsning

Annons