Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vågat och skojigt av Maximum

/
  • Enligt cirkusen själv håller tysken Wolfgang Lauenburger i ett av Europas bästa hundnummer. Publiken älskade när hundarna gjorde detta finalnummer och hundarna verkar stortrivas
  • Amanda Eriksson från Aspeboda tyckte trapetsen var bäst.
  • Amanda Eriksson från Aspeboda tyckte trapetsen var bäst.
  • Clownerna busade med både sig själva, cirkuskollegorna och publiken som då och då fick vara med på deras upptåg.
  • Hästarna var ståtliga. I manegen sprang både arabiska fullblod och frieserhästar.
  • Cirkusdirektör Bengt Källquist äger Cirkus Maximum som roat publiken i 29 år.

Cirkus Maximum besökte Borlänge med massor av djur och flera trick du inte bör testa hemma. Publiken var med på noterna från första början.

Annons

Föreställningen inleddes med ett uppskattat clownnummer, men dessförinnan hade förstås åskådarna hunnit köpa godis, sockervadd och annat som nästan hör till när man går på cirkus. Tidningen pejlade läget i godis- och sockervaddskön och det visade sig finnas förväntningar på att se både hästar, clowner, zebror och elefanter.

– Får man inte se elefanter blir man nästan lite besviken, sade Jonas Thurin som precis räckt över en påse sockervadd till dottern Miranda.

Just den förväntningen lyckas inte cirkusdirektör Bengt Källquist och hans show infria, men det verkar ändå på publiken som att föreställningen går hem. Applåderna och skratten är många och i showen ingår andra exotiska djur som ståtliga kameler, lamor som låter bli att spotta, och zebror som springer så att sanden ryker på publiken närmast manegen. Dessutom kan publiken köpa sig en ridtur på både häst och kamel i pausen.

Men bland det roligaste i den drygt två timmar långa föreställningen är inte de exotiska djuren - utan hundarna som avslutar sitt nummer med att de tre minsta rider ponny. Detta medan de större hundarna går på bakbenen och tar rygg på hästen i ett festligt tåg.

Artisterna kommer från fjärran land. Tysken Wolfgang sköter regin i hundnumret, från Ukraina kommer ett gäng akrobater, och Brasilien representeras av trapetskonstnärer och våghalsiga motorcyklister. Publiken verkade nöjd med deras konster.

– Clownerna var bäst, men de höll på lite för länge med trapetsen, tyckte 10-åriga Sandra Lowén som tittade på djuren i paus.

Men smaken är som bekant delad. För inne i tältet satt Amanda Eriksson från Aspeboda och hoppades på nya hisnande nummer.

– Hon tyckte trapetsen var bäst och håller alltid på och klättrar hemma, sade Bengt Eriksson som fick agera språkrör åt sitt barnbarn.

Annons