Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våga Sjunga-kören

/
  • Glädje. Musikstuderande Karin Danielsson och hennes körelever har som synes kul på övningarna.
  • Vågar sjunga. Nu vågar de sjunga och det har blivit Våga Sjunga-kören under ledning av musikstuderande Karin Danielsson.

Annons

- Körledning ingår i min utbildning. Tanken var att försöka locka fram några nya att våga sjunga. Många kan, men törs inte, säger Karin.

Responsens blev över förväntan. Redan vid upptaktsmötet i vintras var det 28 förväntansfulla på plats för att lära sig sjunga i kör.

- Vi har haft så roligt att vi bestämt oss för att fortsätta till hösten, med en körcirkel i NBV:s regi, berättar Karin.

Hon studerar till musiklärare med inriktning på sång vid Ingesunds musikhögskola i Arvika. Utbildningen är 4,5 år och Karin går tredje året. En del i utbildningen är att på egen hand leda en kör.

- Många, ja nästan alla kan sjunga. Inte som Pavarotti kanske, men på sitt eget sätt. Jag vill påstå att 99 procent av alla människor kan sjunga, men det är många som inte vågar. De tror inte att de duger.

- Min tanke med Våga Sjunga-kursen var att starta verkligen från botten, så att vem som helst skulle kunna vara med. Jag tror att det finns ett dolt och uppdämt behov av att sjunga, men många har ett mentalt hinder och vågar inte fastän de kan, säger Karin.

Hennes kursidé föll uppenbarligen i riktigt god jord. Enda smolken i bägaren är väl möjligen då att kören har brist på mansröster. Av 30-talet deltagare är det bara en man, resten kvinnor. Kördeltagarna är i åldrarna 30-60 år.

- Vi har haft tio träffar i den här kursen och det låter riktigt bra. Till hösten sjunger vi vidare, säger Karin.

Hon får massor av lovord från kursdeltagare som klivit över spärren och nu verkligen vågar sjunga ut.

Mer läsning

Annons