Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad händer med tidningarna i Dalarna?

Tidningsmarknaden i Dalarna är uppochnedvända världen. Dala-Demokraten säger upp 46 anställda och stänger alla lokalkontor. Samtidigt låter ansvarige utgivaren Mats Larsson meddela att DD förstärker bevakningen i Falun och Borlänge. Lägg till detta att Dalarnas Tidningar har för avsikt att starta en gratistidning i samma utgivningsområden.

Samtidigt pågår förhandlingar mellan DT och DD, med mål att DT ska kunna bidra till att trygga DD:s utgivning. DD förstärker alltså bevakningen på två av DT:s starka marknader. Om förhandlingarna ros i land, ska väl DD köpa redaktionella tjänster av DT, det vill säga, DT:s journalister ska skriva texter i DD. Vad händer då?

Jag har under över 30 år i tidningsjobbet alltid fått höra vikten av att det finns flera tidningsröster. Kommer DT:s artiklar om Falun att publiceras på DD:s Falusida? Nej tack! Jag bävar för den utvecklingen.

Varför inte ta hela steget på en gång, integrera DD i DT och skapa DNT, Dalarnas nya tidning, med olika utgåvor för de olika delarna av länet och om det måste till, gör två ledarsidor.

Olle Sjödén

Svar direkt: Det finns, av naturliga skäl, många funderingar och spekulationer kring vad som händer på tidningsmarknaden i Dalarna. Jag kan bekräfta två av dem:

JA, DT startar en gratistidning, Mitt Dalarna, nu under senhösten.

JA, DT har sagt ja till att delta i en räddningsplan för Dala-Demokraten. Hur den ska se ut diskuterar vi just nu.

I övrigt hänger vår framtid på om vi kan upprätthålla vår goda relation till läsare och annonsörer i Dalarna. Lyckas vi med det ser framtiden ljus ut.

Ewa Wirén

ansvarig utgivare DT

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare