Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad händer med maten

I snart tio år nu har jag stått ut med dålig skolmat. Är det verkligen meningen att maten ska smaka absolut ingenting, förutom att det är en blöt sliskig smörja med konstiga sega köttbitar i? Färgen, konsistensen och lukten på maten är under all kritik. Det är sådan mat som inte ens djur skulle äta. Om jag ska vara ärlig, så vet jag inte ens om smörjorna förtjänar att kallas mat längre.

Ungdomarna behöver nyttig och bra mat för att få energi så att de kan koncentrera sig på lektioner och orka med långa skoldagar. Mitt förslag är att varje matsal i varje skola ska ha ett eget kök där maten lagas på färska, närproducerade råvaror. Anlita en person som verkligen brinner för matlagning och låt den personen laga god, nyttig och billig mat till eleverna så att de äntligen kan längta till lunchen istället för att frukta den.

En uppmaning till alla kommuner: Ge skolorna bra mat och låt eleverna äta sig mätta! När de går hungriga och trötta kan de inte koncentrera sig på skolarbetet, vilket kan göra att de blir underkända i vissa ämnen. Bara för att en skola inte kan ge en bra mat ska man väl inte behöva få underkänt i ämnen man annars skulle ha klarat, eller hur? 

Med detta förslag skapar man arbetstillfällen för människor som älskar att laga mat, och bättre mat för människor som behöver det. Dessutom blir skolorna förmodligen mer miljövänliga, då eleverna inte kastar maten på grund av dess otroligt kassa kvalité. 

Förbättra skolmaten!

"Missnöjd elev"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare