Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad betyder sjukvård

Vad betyder ordet sjukvård, För mig betyder det vård av sjuka. Jag ska kunna lita på att få professionell hjälp på sjukhuset och att ansvarig läkare på den avdelning jag hamnar på inte skickar hem mig förrän jag kan klara transporten och kunna vistas hemma igen med stöd av hemhjälp.

Dagens sjukvård fungerar inte på det viset. Är jag dessutom äldre, inte i produktiv ålder, så kan det gå riktigt illa. Jag undrar om inte läkare och sköterskor har så mycket sunt förnuft och empati att de kan protestera mot idiotiska sparkrav som landstingsledningen bestämmer. För det kan väl inte vara så att vanlig medmänsklighet har slutat fungera hos ansvarig läkare.

Den som bestämmer att man ska skickas hem efter en lunginflammation i en sjuktransportbil, (ni vet de där minibussarna som åker runt hela Falu kommun och lämnar av sjuka människor), den personen vet inte vad det vill säga att åka runt i tre timmar innan man kommer till slutdestinationen.

Jag föreslår att alla ansvariga läkare får pröva på samma medicin som de utsätter patienterna för. Det tar flera minuter varje gång dörrarna öppnas och kylan strömmar in till de stackars patienter som sitter kvar i bussen, nyduschade och dåligt påklädda.

Är detta den nya ättestupan?

Illa berörd släkting