Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vad är svensk välfärd?

Vi Kristdemokrater anser att arbete och socialt skyddsnät inte är oviktigt för välfärden, men framhåller framförallt att det som är verklig svensk välfärd är barn som växer upp i trygghet med närvarande föräldrar. Föräldrar som finns där när det behövs sättas gränser likväl som för att kunna ge kärleksbetygelser och bekräftelser.

Ett av de växande problemen i Sverige i dag är barn som ingen vill ha; barn som har vuxit upp i en familj där föräldrarna plötsligt väljer bort barnen för sin egen välfärd och sitt eget självförverkligande.

Trygga barn som känner sig sedda, växer upp till vuxna som lättare klarar av kriser och som är bättre rustad att klara av en relation. Det är verklig välfärd.

Kristdemokraterna jobbar för att förenkla för familjer att kunna vara tillsammans under barnens första år, vi arbetar för att barn som har det svårt och är utsatta psykiskt och känslomässigt skall kunna få det tryggare och få den hjälp de behöver, så att de ska kunna tackla livet som vuxen.

Lena Johansson (KD)

ordförande KD i Rättvik

Waldemar Landén (KD)

Rättvik

Per Rondahl (KD)

Rättvik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare