Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V startar insamling

Med anledning av den rådande situationen i Gaza har Vänsterpartiet i Borlänge startat en insamling till civilbefolkningen i Gaza.
Insamlingen pågår till den 1 september.

Med start i onsdags finns en insamling till civilbefolkningen i Gaza. Initiativtagare till insamlingen är Vänsterpartiet i Borlänge, som gör detta i samarbete med Röda Korset.

– Röda Korsets organisation Röda Halvmånen finns på plats för att hjälpa civilbefolkningen. Vi vill hjälpa till att samla in pengar som ska gå till rent vatten, mediciner, sjukvård och hjälp till de behövande i Gaza. Pengarna går alltså inte till Vänsterpartiet utan direkt till Röda Korset, säger Vänsterpartiets Rikard Rudolfsson som skapade insamlingen.

Insamlingen pågår mellan den 30 juli och den 1 september och målsättningen är att insamlingen ska få in 4 000 kronor.

– Detta är upptakten till en klädinsamling som vi ligger i startgroparna inför. Snart kommer kylan att slå in över civilbefolkningen i Gaza och det är brist på varma kläder. Framöver planeras även en större insamling som berör både Borlänge och Dalarna, berättar Rikard Rudolfsson.

Har ni gjort någon liknande insamling tillsammans med Röda Korset tidigare?

– Jag vet att Vänsterpartiet hade en insamling i samband med inbördeskriget i Kosovo, men vet inte om det var tillsammans med Röda Korset. Det här är ingen rent politisk sak utan om vi kan hjälpa människor i nöd så vill vi försöka göra det. Det handlar om humanism, solidaritet och civilkurage, säger Rikard Rudolfsson.

Fotnot: Den som vill lämna ett bidrag till insamlingen kan göra det på http://egeninsamling.redcross.se/gaza/starta-insamling.aspx?col=8-3865