Annons
Vidare till dt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

V måste plocka ner skyltar

Vänsterpartiet i Falun tvingas nu att ta ner valskyltar, som man satt upp på belysningsstolpar runt om i stadens centrala delar.
Detta förfarande är nämligen inte tillåtet.

– Affischer får inte sättas upp på träd, plank, broräcken, väggar, belysningsstolpar, vägmärkesstolpar eller andra fasta anordningar, säger trafikingenjör Susanne Bodén på trafik- och fritidsförvaltningen.

– Våra uppsättare har missat detta och vi ska plocka ner skyltarna, säger Pia Persson, ordförande för Vänsterpartiet i Falun.

Det finns olika regler för var och hur man får sätta upp valpropaganda inför årets val.

Kommunen har anvisat partierna platser att sätta upp skyltarna på, men affischering får inte ske hur som helst.

– De ska fästas på lämplig anordning, typ bockmodell som partierna själva tillhandahåller. Men några affischer på vägmärkes- eller belysningsstolpar är som sagt inte tillåtna, säger Susanne Bodén.

Anton Ek, som har varit med och satt upp skyltarna, tycker att uppsättningen är både stilren och miljövänlig.

– Naturligtvis ska vi se till att följa de regler som finns, och är det inte tillåtet, så är det inte tillåtet. Men jag tycker att uppsättningen vi har använt oss av ser snygg och stilig ut, säger han.

– Jag tycker också det. Betydligt bättre än de sönderrivna plakat vi ser på de samlade affischeringsställena utefter vägarna, säger Pia Persson.

Varför har ni satt skyltarna så högt upp?

– Dels är jag lång själv, men framför allt ville vi undvika att skyltarna utsattes för sabotage. Inför valet är det viktigt att nå ut med sitt budskap. Vi har inte heller samla ekonomiska muskler att använda oss av i marknadsföring, som många av de andra partierna har, säger Anton Ek.